Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

5 000 såg Gimme some lovin

En hektisk period på Maximteatern i Borlänge är över.
I helgen spelades den 17:e och sista föreställningen av Gimme some lovin.

Annons

Gimme some lovin är en nyskriven musikteater som spelats i regi av Borlänge musikteater i Borlänge under hösten. Totalt blev det 17 föreställningar.
– Vi har inte riktigt hunnit räkna hur många som sett den totalt, men räknar man med genrepet så är det nog upp emot 5 000 personer, säger Lena Frisk som är producent tillsammans med Vivianne Karlsson.

Hur har det gått tycker du?
– Det har varit en produktion som varit väldigt rolig, vi har fått otroligt många lovord. Vi har dessutom haft en unikt bra sammanhållning i gruppen. Vi har nog aldrig varit så nöjda efter en produktion tidigare.

Bara positivt alltså?
– Nja, vi hade ju problem på premiären, då ljudet gick sönder och vi var tvungna att avbryta föreställningen. Reglarna på mixerbordet började leva sitt eget liv och gick som ett flipperspel upp och ner. Det finns ingen egentlig förklaring på vad som hände, förutom att nån sändare eller mobiltelefon i närheten måste ha stört ut mixerbordet. Dessutom så var det ju fredagen den 13:e.

Kommer Gimme some lovin spelas mer framöver?
– Jag gissar att den kommer att förläggas, vilket betyder att andra kan ta upp den och spela den. Goodnight Sweetheart, som vi satte upp tidigare, spelas till exempel i Mariestad.

Vad händer härnäst på Borlänge Musikteater?
– Vi ska sätta upp Footloose nästa år.

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se