Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

5 miljoner anslogs till varmbad


Efter en lång och intensiv debatt anslog fullmäktige fem miljoner till ett varmbad i Prästa. Det blev kommunalrådet Leif Nilsson, som inte överraskande, drog en lans för hans bad med värme som ska göra kommunen mer attraktiv för inflyttande. Inte minst till båtnad för tynande affärsliv.


Mot detta ställde sig alliansen som gärna såg pengarna sparas eller läggas på annat. Bland annat satsningar på bättringar småbad.
– Fem miljoner är en liten kostnad som investering, när man ser till vad annat som gjorts i kommunen, menade Nilsson.
Vinsten för kommunen blir de folk som man kan locka till kommunen. Antingen bofasta eller besökare till Herosfältet. Hotet är fortsatt tomma skyltfönster.
Göran Engström C påpekade det uppfriskande i att bada i en sjö vid 22 grader. Han menade att spår av tidigare investeringsperioder gett förskräckande driftsunderskott.
I stället borde man utnyttja de tillgångar som redan finns på Herosfältet med marknadsföring.
– Vi ska inte tillbaka till ett minus på driften. Det är ett steg mot detta, menar Engström.
Också partibroder Jan Tholerus varnade för skuldfällan.
– Vi ser en annan verklighet, konstaterar Tholerus. Kommunen är en av de mest skuldtyngda och lever på marginalen. Smedjebackens skuldräntor ligger på tio miljoner när räntan är låg. Vad händer när räntan går upp?
Också namnlistorna blev ved på debattbrasan under fullmäktigedebatten. 2 000 namn mot 7 000 är ingen minoritet som Nilsson menar hävdar Calle Morgården Mp.