Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

53-åring döms till fängelse – igen

I november kom han undan med 100 dagsböter för tre olovliga körningar, rattfylleri och narkotikabrott. Och har sedan dess meddelats åtalsunderlåtelse två gånger. Men när 53-åringen nu döms för tre nya, grova olovliga körningar bara dagar efter de förra får han sitta av två nya månader i fängelse.

Den här gången döms han, som aldrig haft körkort, för att ha kört bil utanför Hedemora 13 september och på Åsgatan i samma stad 6 december samt i Ängelsfors 4 oktober. Då var han dessutom påverkad av amfetamin, metamfetamin och cannabis varför han döms också för rattfylleri och narkotikabrott.

Dessutom hade han i bilen sju knivar och ett basebollträ som förklaras förverkat samtidigt som han också döms för brott mot knivlagen.

53-åringen döms även för två fall av snatteri sedan han ertappats med att ta en batteriladdare värd 485 kronor hos OKQ8 i Hedemora 14 november och matvaror värda 200 hos Ica Supermarket i Horndal dagen därpå.

53-åringen är en av de mest aktivt kriminella i Dalarna och har lagförts över 65 gånger för närmare 300 brott. Han frigavs i juni från ett åttaårigt straff för bland annat grov våldtäkt och grov misshandel mot en kvinna i Falun i december 2006. Av straffet återstår två år, nio månader och 20 dagar att avtjäna. Falu tingsrätt resonerar därför kring förverkande av del av straffet men konstaterar att det rör annan brottslighet och nöjer sig med att döma ut två månader för vad han nu döms för.


Gubb-Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se