Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

80-årige Tage Lagerquist ställer ut i Oasen

Tage Lagerquist som nyligen fyllt 80 år ställer ut målningar på Oasen i Skönviksområdet.
- Jag har målat i alla tider mer eller mindre. Lite mer på äldre dar, säger han.

Det är tolv oljemålningar som han visar i Oasen. Motiven är mestadels hämtade från naturen, men målningarna är inte naturalistiska.
- De är både abstrakta och figurativa på så sätt att man ser vad de föreställer. Jag målar ur minnet och fantasin, säger han.
Målningarna kommer oftast till hemma i garaget. "Gräsmark" "Blomsteräng" och "Soläng" är några av titlarna. Andra motiv som "Fiskare" och "Fåglar i det blå" föreställer havsmiljö. Tage Lagerqvist är född i Mölndal och uppväxt på Västkusten.
- Min far var väldigt inne på fiske, säger han.
Tage Lagerquist flyttade till Säter 1971. Han har också bott några år i Stockholm. Under 23 år arbetade han med att sköta parken på sjukhusområdet i Skönvik. Som pensionär har han mer tid att ägna sig åt måleriet.
- Det är roligt att ha en utställning på platsen där man verkat.
Han har tidigare deltagit i utställningar i Säter och två gånger varit med på utställningen Dalakonst i Falun. Målningarna i Oasen visas till den 21 april.
SYLVIA KJELLBERG