Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Abubakar Shakeel ny ordförande för CUF Dalarna

/

Centerpartiets Ungdomsförbund i Dalarna laddar upp inför det stundande valet. Det märktes tydligt under den gångna helgens årsstämma där valrörelsen var en het fråga och de politiska diskussionerna många. Under stämman valdes också ny ordförande och en ny distriktsstyrelse. 

Annons

Distriktets nye ordförande heter, Abubakar Shakeel, han är 17 år och läser naturvetenskapsprogrammet vid Lugnetgymnasiet. Han kandiderar också till kommunfullmäktige i Falun och beskriver politik och samhällsfrågor som ett stort intresse. 

– Det känns jättekul att få leda CUF Dalarna och det märks verkligen att det är valår på den energi som är i distriktet. Vi vill också växa för att fler unga i Dalarna ska få det lättare att engagera sig politiskt genom CUF så att vi tillsammans kan påverka livet och vardagen här.

Han lyfter också fram politiken som ett viktigt ställningstagande för vilket samhälle man vill ha.

– Många unga får rösta för första gången i år, även jag själv, och det är viktigt att inte ta den rätten och även möjligheten att engagera sig för ett bättre samhälle för given. Att engagera sig i ett politiskt ungdomsförbund är inte bara kul, utan också ett sätt att stå upp för demokratin. 

Avgående ordförande Oscar Sjökvist fortsätter som kassör i styrelsen och kandiderar även till kommunfullmäktige i Borlänge. 

Med under stämman var också riksdagskandidat Sol Höglund som står på plats fyra på Centerparitet Dalarnas lista. Hon var nöjd efter mötet och känner ett stöd från CUF-distriktet i sina politiska hjärtefrågor. Under året kommer hon att kampanja tillsammans med distriktet för ett grönare och liberalare Dalarna. 

– Det är kul att se att så många nya engagerar sig, särskilt inför valet. Dalarna behöver ett nytt fokus på till exempel jobb och frågor som berör unga, så som psykisk ohälsa. Vi är en röst att räkna med.

CUF Dalarnas styrelse 2018:

Distriktsordförande: Abubakar Shakeel, Falun.  

Övriga ledamöter: Samir Hazrat, Borlänge, Ida Wallinder, Falun, Linus Karlén, Söderbärke, Oskar Perers, Hedemora, Oscar Sjökvist, Borlänge, Gustaf Thoäng, Falun och Kantira Chotipan, Falun.

Till ersättare valdes: Helena Sjödin, Ludvika och Philip Ingemarsson, Borlänge.

Annons