Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ägare och anställda trivs i nyrenoverade lokaler


Nu är ”gallerian” i Dala-Floda fylld av företagande. Inuti är skicket tip-top, exteriört är fastigheten rätt nedgången:
- Vi kommer fixa fasaden när vi får tid, säger Hans-Erik Larsson, som äger fastigheten genom sitt företag Helob Bygg AB.

Helob köpte fastigheten 2008 och under de senaste två åren har den renoverats på insidan. Helob har också flyttat in sin egen verksamhet. Numera sitter han själv, hustrun Lisbeth och arbetsledaren Fredrik Grönlund i ljusa och moderna arbetsrum.
- Det känns jätteskönt att ha ett eget kontor. Tidigare var i vårt gårdshus och där var det väldigt trångt, säger Lisbeth Larsson.

Helob startades 1991. Idag har företaget tretton anställda förutom de tidigare nämnda, och jobbar över hela Dalarna.
- Vi gör många försäkringsjobb, men tar också på oss uppdrag av företag och privatpersoner, berättar Hans-Erik Larsson.
Under den här vintern har Helob haft så mycket jobb som personalstyrkan klarar av, men framtiden är oviss.
- Byggbranschen är svår att förutspå. Vi har haft högkonjunktur, men just nu är det stendött. Vi har inte behövt lägga några varsel, men jag vet andra företag som har stora problem.

Kanske lossnar det när sommaren närmar sig, och när vi vet vad som händer runt IKEA, fortsätter Hans-Erik med ett leende.
Förutom Helob har Carina Colléns mössverkstad Fun Wear flyttat in i fastigheten.
- Vi har haft otroligt mycket att göra hela vintern, vår produktion bara ökar. Inför nästa vinter har vi kontrakterat 60 nya återförsäljare och vi finns numera i Finland, Tyskland och har börjat nosa på Schweiz, berättar hon.
Det är Fun Wear’s yllemössor som blivit en succé’. De stora sportkedjorna vill sälja dem, liksom butiker i landets fjällanläggningar.
- Det känns enormt roligt att ha byggt ett varumärke i den hårda konkurrens som råder idag. Nu när butiker ringer och ber om att få sälja våra mössor är det riktigt roligt, säger Carina Collén som har tre sömmerskor på plats i mössverkstaden.

Förutom Helob och Fun Wear finns Monica Blomkvist med sitt företag Floda Frisörstuga i fastigheten, liksom Peter Ingrids, distributör av sportutrustning, samt det lokala annonsbladet.
- Nu är det fullt, konstaterar Hans-Erik Larsson nöjt. Han hoppas att så snart som möjligt hyfsa till fasaden.
- Den ser inte så rolig ut, men vi får ta det i mån av tid och pengar.

CHARLOTTA RÅDMAN FRANS
0241-220 70, 070-635 61 48
charlotta.frans@daladem.se