Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ägaren har dött

Problemet med det fallfärdiga huset i Horndal fortsätter. Efter flera år hade kommunen lyckats lokalisera ägaren, men nu har han avlidit och processen fortsätter

Hyreshuset ligger en bit utanför Horndals centrum alldeles intill riksvägen 68. Huset har stått tomt i flera år. Det såldes för 1000 kronor 2004 men har fått stå och förfalla. Fasaden sitter löst, fönstren är trasiga, taket har kollapsat och träd växer in i grunden.
Miljö- och byggnadsförvaltningen har länge försökt få tag på ägare, som bor i Stockholm. När man nu hade fått fram en adress tog miljö- och byggnadsnämnden beslutet om rivningsföreläggande kombinerat med ett vite på en miljon kronor om byggnaden inte rivits inom ett år.
Nu visar det sig att ägaren avled för några veckor sedan.
Det betyder att förvaltningen måste starta arbetet på nytt och försöka få kontakt med mannens dödsbo för att kunna meddela nuvarande ägare ett rivningsföreläggande.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se