Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aktiv MC-klubb hoppas på fler medlemmar

Annons


I över 25 år har Rolf Lekare och Åsa Mårtensson åkt motorcykel tillsammans.
Han kör och hon sitter bak.
På måndagarna åker de på kvällsfika i Leksand-Gagnef MC-klubbs klubbstuga i Ålkilen.

Det regnar när DD besöker klubben, och de medlemmar som redan kommit har tagit bilen. Kaffekokaren puttrar och korven värms på spisen inför kvällens fika. Liknande träffar har ordnats varje måndag under sommaren.
Ordförande Göran Grahn har inte varit med så länge, och har inte riktigt kläm på klubbens historia. Curt Sandin, Olle Leek och Sebastian Nygren tänker så det knakar, men inte heller de kommer ihåg hur allt började.
- Klubben låg nere ett tag men gjorde en nystart ungefär 1989, då höll vi till i gamla Ica i Österfors, minns Curt.

Så småningom kunde den gamla skidstugan i Ålkilen förvärvas. Den stod på ofri grund, men förra året köptes tomten loss. Klubben har 45 medlemmar, och fler är välkomna.
- Vi kommer att presentera oss och värva nya medlemmar på Insjödagen på lördag, berättar Göran Grahn.

Rolf Lekare och Åsa Mårtensson kommer fräsande efter grusvägen på sin Yamaha 1200. De bor i Mockfjärd och har åkt motorcykel i över 25 år.
- I början gjorde vi långa turer både i Sverige och utomlands, men så föddes dottern och efter det har vi hållit oss hemikring, berättar Rolf.

Han och Åsa brukar delta i de onsdagsturer som klubben ordnar. Ofta med hemliga mål.
- Turerna brukar vara tio till 20 mil långa. Vi har åkt till allt från Torsångs café till Burger King i Borlänge, berättar Göran Grahn.
Årets loppis regnade bort, men till Kvällsträffen andra onsdagen i juli kom cirka 100 motorcyklar. Det ordnades skämttävlingar vid klubbstugan och sen åkte alla i kortege till Hjortnäs. För första gången ordnades i sommar även ett MC-rally i samarbete med björboklubben Västvalley MC Touring.
Nästa helg - 3-4 september - åker medlemmar ur Leksand-Gagnef MC-klubb till Grisslehamn och Eckerö.

CHARLOTTA RÅDMAN FRANS