Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre börjar få vana av internet – Facebook populärast

Sveriges seniorer är vana och flitiga användare av internet, sociala och digitala medier – i motsats till vad många kanske tror.
7 av 10 av Sveriges seniorer (55 år och äldre) använder exempelvis sociala medier och internet flera gånger om dagen.

Annons

Det visar åtminstone den nya SeniorBarometern, i vilken Smart Senior håller koll på fler än 7 000 medverkande seniorer och deras digitala medievanor.

Var fjärde senior skickar mejl dagligen. Man använder även sociala medier i stor utsträckning för att hålla kontakten med familj, släkt och vänner.

"Vi kan definitivt avliva myten om seniorer som okunniga om datorer, internet och ny teknik, och ovilliga att använda digitala och sociala medier", säger Mathias Lang, vd, Smart Senior, i ett pressmeddelande och fortsätter:

"få vana , vilket är en stark signal till medier, e-handlare och andra aktörer som vill nå denna målgrupp, landets köpstarkaste grupp", menar Mathias Lang.

I Sverige bor cirka tre miljoner invånare som är äldre än 55 år och den gruppen växer.

De står för 70 procent av den privata förmögenheten. Många är skuldfria, äger sina hem och har aktieportföljer.

När det gäller medievanor används Facebook mest, 92 procent. följt av Instagram (47) och WhatsApp (22).

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här