Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre får egen radiokanal- en halvmesyr!

Annons

Nyligen aviserade Sveriges Radio att man startat en digital kanal, P4 Plus, som främst vänder sig till 60 +are. Det handlar i första hand om en testkanal fram till årsskiftet. Detta är inget annat än en halvmesyr. Med andra ord en otillräcklig åtgärd anser jag och många med mig. Vi är nämligen många som länge saknat t ex storbandsmusiken i radio.

Startandet av denna nya kanal på nätet följs på SR:s hemsida upp med en enkät där man kan uttrycka sin mening. Så många som möjligt borde fylla i denna enkät och ange sina synpunkter. Vi är många som ser fram emot en utökning av musikunderlaget då denna testperiod är klar. Vad spelar det för roll om vi är lite äldre än 60+ - i Riksdagens direktiv till Sveriges Radio står det att musiken ska tillgodose alla åldersgrupper i samhället!

Trots att många hävdat motsatsen lever storbandsmusiken vidare. Ja den är idag närmast att betrakta som klassisk musik eftersom den fortfarande spelas av orkestrar världen runt. Ett bevis på detta är Glenn Miller Orchestra i sin skandinaviska version, som kontinuerligt turnerar i Sverige och i våra grannländer. Oftast inför välbesökta salonger.

Ansvariga inom Sveriges Radio borde skämmas när man under en lång period helt har ignorerat den harmoniska och melodiskt uppbyggda storbandsmusiken från 1940-talet såsom t ex Glenn Millers musik, som av musikkännare världen över betraktas som odödlig. Men många saknar även Benny Goodman, Louis Armstrong, Count Basie, Duke Ellington m fl. Är det möjligen så att när skivarkivet tömdes för några år sedan så dumpades alla gamla stenkakor?

En fullständig förklaring från Sveriges Radio är på sin plats!

Sven Olof Slottenäs

För fler insändare, klicka här!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare