Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre kvinna hittades död i snön

Klockan sju i fredags morse hittades en äldre kvinna i snön av hemtjänsten vid Stoltgården. Ambulanspersonalen kunde konstatera att kvinnan var död.

– Vi var på plats fem minuter innan ambulansen och påbörjade hjärt- och lungräddning, berättar Moras brandchef Johan Szymanski. Men tyvärr gick kvinnans liv inte att rädda.
Natten mellan torsdagen och fredagen mättes temperaturen upp emot ett par plusgrader och det blåste kallt. Kvinnan hade antagligen gått ut under natten, oklart när, och inte klätt på sig tillräckligt. Varför kvinnan lämnade sin lägenhet och gick ut är oklart.
– Det lär vi inte få veta, säger Johan Szymanski.

Inga-Lill Busk är enhetschef på trygghetsboendet Stoltgården. Hon bekräftar att den avlidna kvinnan bodde i en av lägenheterna men vill i övrigt inte lämna några uppgifter om kvinnan.
– Nej, jag kan inte säga någonting som har med sekretess att göra, säger hon till DT.
Stoltgården har 23 lägenheter. De boende får den hjälp de behöver av hemtjänsten.
I anslutning till lägenheterna finns en restaurang som serverar lunch varje dag för externa och interna gäster. Alla lägenheter ligger i markplan.

Moa Fahlander/DT