Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alen Bibic blir kvar i Leksands IF

Turerna kring Alen Bibic fortsätter. Nu ser Leksandsbacken trots allt ut att bli kvar i Leksands IF.

– Vi ska ha en sittning på måndag, säger ­Andreas Appelgren.

På lördagen gör Leksands IF sin femte träningsmatch, mot Timrå i Älvdalen.

Precis som tidigare på försäsongen saknas Alen Bibic på isen.

– Han har varit skadad det senaste och kommer inte att spela. Han tränade för fullt första gången i dag, säger Andreas Appelgren.

För ett par veckor sedan berättade DT-sporten att Bibic skulle lånas ut, tillsammans med Martin Janolhs och Simon Mattsson.

På fredagen sa Bibic så här till hockeysverige.se:

– Jag tycker ju om att spela i Leksand och vill Leksand att jag ska ha en plats i laget är det inget snack om saken. Man lär även kolla till min personliga utveckling också. Om inte jag kan bidra med något i Leksand det här året så kanske det är bättre att jag fortsätter att utvecklas någon annanstans det här året och sedan kommer tillbaka nästa år och bidrar till Leksand, eller hur det nu blir.

Hur ser du som tränare på hans situation, han säger själv att han kan tänka sig spel i en annan klubb?

– Egentligen skulle jag välja att inte kommentera så mycket angående enskilda spelare just nu. Men, i en viss ålder är det viktigt att man får speltid. Garanterad speltid kan man inte få. Ur allas synpunkter så är det viktigt att det blir så bra som möjligt i förlängningen.

I nästa vecka avgörs Bibics framtid – men enligt uppgifter till DT-sporten är det klart att Leksand inte släpper backen just nu.

– Vi får se efter helgen. Vi ska ha en sittning på måndag när han är frisk och fräsch. Vad som händer, om han blir kvar här eller spelar någon annanstans, säger Andreas Appelgren.

Markus Bäckström
markus.backstrom@dt.se