Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alexander Johansson höll nollan – Erik Johansson matchvinnare när Borlänge vann borta mot Östersund

Borlänge åkte till Östersund för en ny försäsongsmatch.
Då klev Erik Johansson fram och avgjorde matchen i den tredje perioden när han prickade in 1–0.

Fredagens match på Östersund Arena blev ett riktigt sömnpiller som Östersunds IK vann med blott 1–0 mot division 2-rivalen Brunflo.

På söndagen skruvades kvaliteten upp ordentligt när en av hockeyettans senaste års dominanter Borlänge kom på besök.

Gästerna, som bygger om laget under nye tränaren Stefan Gustafsson, sökte nya svar i försäsongsprocessen efter 6–5-förlusten mot Forshaga för en dryg vecka sedan.

Men i den första perioden var det ÖIK som stod för den största scenförändringen och hade en helt annan tajming i sitt spel.

Det ledde dock sällan till några större målchanser. När Borlänge väl kom fram lyckades man inte heller komma till tillräckligt vassa målchanser för att lyckas spräcka målnollan.

Trots att lagen drog på sig flera utvisningar i den andra perioden var det ingen som lyckades få någon utdelning då heller.

Frågan återstod därför inför tredje perioden: vem skulle göra första målet?

Svaret: Borlänges Erik Johansson när han tryckte in 1–0 från nära håll.

Det blev också det matchavgörande målet då Borlänges Alexander Johansson höll tätt matchen ut.

MATCHENS SNACKISAR

1. Vem ska göra målen, ÖIK? Med Pontus Wernerson Libäck axelskadad och brorsan Linus sjuk saknades två av lagets bästa målgörare från förra säsongen.

2. Försäsongsuselt powerplay. Det är lättare att få till ett solitt boxplay än vasst powerplay innan serien drar igång, det vet vi. Men med så många chanser som båda lagen fick i dag hade det varit lugnande om nypt dit en kasse.

MATCHENS TRE BÄSTA SPELARE

1. Alexander Jansson. Lätt val. ÖIK skapade mycket, inte minst i den första perioden. Men Borlänges målvakt tog allt. Behöver inte vara svårare.

2. Robin Christoffersson. Går en match med Carl Hjälm om förstaspaden i ÖIK i år. Visade att han är redo att ta över efter förra årets succémålvakt Tim Juel.

3. Erik Johansson. Är man matchhjälte så är man. Klinisk i avslutet till avgörande 1–0.

Matchfakta

Östersunds IK–Borlänge HF 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)

Första perioden: -.

Andra perioden: -.

Tredje perioden: 1–0, Erik Johansson.