Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Älgjakt från Falun i direktsänd webb-tv

Ett jaktlag i Dalarna följs i direktsändning i en av landets större tv-kanaler. Likaså jaktlag från fem andra trakter runt om i Sverige.
Det är TV4, som via sin playtjänst, sedan måndag morgon följer jaktlag runt om i Sverige.

Reportrar från några av kanalens lokal-tv-stationer följer jaktlag från sammanlagt ett halvdussin orter, varav Falun är en. Eller rättare: ett tv-team från Falun följer en jägare i Gräv, Gagnef. Så är det under tre dagar.

Övriga är Jönköping, Uppsala, Skaraborg, Värmland och Umeå. Sändningarna sker på TV4:s hemsida samt på TV4 Play .
Projektet kallat #Älgjakten är så kallad ”slow-tv”, som TV4 testade när en kamera satts upp på en av Göta Kanal-båtarna. En annan känd slow-tv-sändning gjordes tidigare av norska NRK, som lät tittarna följa på med Hurtigruten.

– ”TV4 Båten” överträffade våra förväntningar. Vi fick enormt god feedback från tittarna. Nu ska vi följa en av de mest klassiska svenska naturföreteelserna, säger Ulrik Medin, utvecklingschef på Nyhetsbolaget som producerar #Älgjakt, till kanalens hemsida.

Eric Salomonsson
eric.salomonsson@daladem.se