Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

All makt åt kommunstyrelsen i Vansbro!

Skolinspektionen riktar svidande kritik mot skolan i Vansbro. Det mest graverande är att viktiga beslut fattas av tjänstemän utan att politikerna är med och tar ställning.

Enligt skolinspektionen saknar politikerna också kännedom om bakgrunden till Vansbroskolornas dåliga resultat. Detta är inget att förvånas över eftersom kommunen saknar en barn- och utbildningsnämnd som med energi kan ägna sig åt skolfrågor.

I Vansbro ligger all makt hos kommunstyrelsen, vilket leder till ett kraftigt demokratiunderskott, och där de stackars ledamöterna skall behärska hela världen i oändliga föredragningslistor. Jag har länge arbetat för inrättande av en kulturnämnd. Detta har kommunens politiker med centerpartiet i spetsen avfärdat med en axelryckning. Kultur hit eller dit spelar ingen roll i detta Helly Hansenbälte, men skolan borde väl ändå vara något som våra politiker tar på allvar, att våra barn ges en god start i livet, men icke! Hellre får kommunen gå under än att kommunstyrelsen släpper ifrån sig den sköna makten. Återinför nämnder av traditionellt snitt! Släpp lös debatt och diskussioner till nya förtroendevalda! Låt Vansbro kommun bli ett demokratiskt föredöme!

Gunnar Lindholm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare