Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla är nu på fri fot efter misshandeln

Alla gripna är frisläppta. Det var natten mellan onsdag och torsdag förra veckan som två personer misshandlades svårt i Grycksbo.
Två personer anhölls på platsen. Dagen efter anhölls ytterligare åtta personer i Ludvika. De har nu släppts men det är ännu oklart vad som hänt i utredningen.

Det var efter en misshandel i Grycksbo där far och son blev misshandlade efter att de följt efter en bil där de trodde att det var tjuvar de såg.
De blev då omringade av tio till fjorton personer och blev misshandlade. Pappan som misshandlades blev så svårt skadad att han ännu vårdas på Falu lasarett.

Polispatrullen var på väg till platsen i Grycksbo när misshandeln ägde rum.
– Hade inte polispatrullen varit så nära hade inte jag och pappa levt i dag, förklarade den misshandlade Alexander Bortas då till DD.
Två personer greps på plats­en för misshandeln. De har suttit anhållna tillsammans med de åtta personer som i fallen självmant uppsökte polisen på fredagskvällen.

Det var på fredagskvällen som de åtta greps i Ludvika då de självmant gick till polisen.
Polisen har gjort teknisk undersökning vid platsen i Grycksbo för att säkra spår och bevis.
Några släpptes på lördag­en och de övriga på söndag­en. Någon ytterligare information fanns inte att tillgå på söndagen. Utredningen fortsätter och vad de kommit fram till är ännu oklart.

Ilse Vornanen
ilse.vornanen@daladem.se