Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Alla är viktiga för Avestas framtid”

Nu ska alla Avestabor få veta mer om Avesta 2020, projektet för att öka antalet företag och innevånare i Avesta. Det blir ett stort evenemang i Verket.

– Alla medborgare i Avesta kommun är viktiga för Avestas framtid, säger kommunalrådet Lars Isacsson.

– För att ge medborgarna ännu större insyn i vad kommunen gör för framtiden och för att ge möjligheter att delta i att forma kommunens framtid anordnar vi kick off.

Fredag 27 september kommer nuvarande och blivande företagare att mingla och får veta mer om projektets företagsdel. Det blir också en vandring i Koppardalen med inriktning på historien och framtiden.

Fredag kväll blir det party för de unga mellan 15 och 20 år. Det blir disco, tävlingar och överraskningar i kolfickorna i Verket.

Lördag 28 september riktar sig till alla. Från lilla torget går man till Verket via en tipspromenad. Där får man chansen att visa att man kan sparka en boll hårdare än Lars Isacsson.

De olika projekten inom Avesta 2020 presenterar sig. Man kan ställa frågor och komma med egna idéer. Man kan utmana världsmästaren i bordshockey.

Det blir musik, café, guidning i Koppardalen eller med Vita Frun. Bästa Avesta 2020-idén ska koras. Det finns en hel del kul för både barn och äldre.

På lördag blir det också ett föredrag av Anders Parment.

På lördag eftermiddag kommer Avestas mästarnas mästare att koras. Några av Avestas kända profiler möts i en femkamp.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se