Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla misstänkta för gängvåldet frigivna

Misstankarna kvarstår, men alla sex som suttit anhållna för grov misshandel efter gängöverfallet på söndagsmorgonen är nu försatta på fri fot.


– Misstankarna kvarstår. Men vi har hållit så pass många förhör att jag bedömer att de inte kan påverka utredningen längre, säger åklagaren Sanne Gens till DD.
Det var natten till söndagen som polis kallades till Geislerska parken på grund av ett pågående slagsmål. Där fanns två unga män som misshandlats svårt. Flera personer blev vittnen till händelsen.

Sex yngre män greps och har sedan dess suttit anhållna, misstänkta för grov misshandel. En av dem dömdes för grov misshandel i samband med de så kallade "Kalasupploppen" vid Falukalaset i juni 2011. Två män från Avesta lockades i ett bakhåll och utsattes för mycket grovt våld.
Offren för helgens överfall fick visserligen söka vård men har inte fått några allvarligare skador i samband med händelsen.

Skälet för Sanna Gens att frige de misstänkta är att utredningen inte längre kräver inlåsning.
– Det återstår en del åtgärder, kans finns något vittne till att förhöra, men jag bedömer att det inte längre kan påverka utredningen, säger hon.

Gubb Jan Stigson