Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla tre häktade för människorov

De tre män som misstänks för att ha fört bort, misshandlat och hotat en 19-årig borlängebo för en vecka sedan häktades alla på onsdagen. De är alla på sannolika skäl misstänkta för människorov och misshandel och hot i olika svårighetsgrader.

Kammaråklagare Sanna Gens begärde dem häktade av tre skäl. Dels för att de inte ska kunna påverka utredningen, dels för att förhindra fortsatt brottslighet och dessutom därför att lindrigaste straff för människorov är mer än två år, så kallad automatisk häktning.
Människorov är ett av få brott i Sverige som har livstids fängelse i straffskalan. Minimistraffet är fyra års fängelse.

De tre misstänks för att den 31 juli ha tvingat med sig en 19-årig yngling bil, kört honom till utkanten av Borlänge och där utsatt honom för misshandel och hot.
Åklagaren Sanna Gens utökande under häktningsförhandlingen misstankarna till att gälla grovt brott vid ett av de olaga hot som offret ska ha utsatts för.
De tre misstänkta nekade till brott och motsatte sig häktning men får nu finna sig i att sitta inlåsta de närmaste två veckorna.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se