Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bagheeras kontor får Arkitekturrådets pris

Annons

-- En vacker och inspirerande miljö betyder jättemycket. Vi har ju ett kreativt jobb, säger Veronica Andersson, designer, som tog emot priset för Dalarnas vackraste arbetsplats tillsammans med sina jobbarkompisar Jonna Stenström och Beatrice Gesslein på Bagheera i Avesta.

Tre arbetsplatser gick till final i tävlingen som Arkitekturrådet utlyste; gamla brandstationen i Falun, Rättviks gymnasium och Bagheeras kontor i Avesta. Och i går fick Veronica Andersson och två av hennes jobbarkompisar ta emot diplom och en staty designad av Jordi Arkö. Bagheeras kontor i Koppardalen har gett nytt liv åt den gamla hyttmiljön, enligt Arkitekturrådet.
Landshövding Maria Norrfalk och länsarkitekt Lars Ingelström betonade hur mycket en vacker och inspirerande miljö betyder, även för länet.
Och självklart påverkar det jobbet, säger Veronica Andersson.
-- Den gamla slaggstensbyggnadens gavel är inglasad som ett panoramafönster med otroligt högt i tak. En häpnadsväckande syn. Vi har utsikt över ån Och massor av ljus strömmar in.
Bagheera som designar och säljer sportkläder har funnits i Koppardalen sedan 2004 och har ett tiotal anställda. Personalen fick vara med och utforma arbetsplatsen tillsammans med Jan Burell, arkitekt från Avesta, och det kommunala fastighetsbolaget Gamla Byn.
-- Det här var verkligen roligt, säger Burell som var med under prisutdelningen.
Han berättar att han använt den delen av byggnaden där vagnarna med stålprodukter gick på räls tidigare, glasat in den och skapat en marin miljö.
-- Byggnaden påminner om ett fartyg. Vi har köket på övre däck kan man säga och där tittar man ut över älven. Det är otroligt fint, säger Veronica Andersson.
Statyn - en symbolisk trapp i brons - kommer att få en hedersplats på kontoret, försäkrar hon.KRISTINA VAHLBERG
023-47561
kristina.vahlberg@daladem.se


Mer läsning

Annons