Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara plåttaket är nu kvar av vindskyddet

Annons

- Det är tragiskt det som har hänt, säger en kvinna som bor i närheten av vindskyddet där två personer omkom i ett blixtnedslag. Polisen har ännu inte identifierat de avlidna, men grannarna tror sig veta vilka det är. Vid 17-tiden på söndagen omkom två personer i Sunnansjö. Det var ett kraftigt åskväder. Personerna åkte på en fyr-hjuling och under det kraftiga åskvädret gick de in under ett vindskydd vid Botberget i Sunnansjö. Blixten slog ned i en tall bredvid vindskyddet.

- Jag såg mörk rök, jag antar att det kom från gummidäcken på fyr-hjulingen, säger en man som bor i närheten.

Spekulationer

Av vindskyddet finns bara plåttaket kvar. Fyrhjulingen är sönderbränd. De omkomna är så förkolnade att de ännu inne har kunnat identifieras. Men de som bor i byn har sina gissningar. En källa uppger att man tror att det är ett sambopar från Nyhammar, mannen är i 60-års-åldern och kvinnan i 50-årsåldern.
Polisen har pratat med de boende i närheten och har sina spekulationer men vill inte säga något förrän undersökningen är klar.

Tragiskt

- Det är tragiskt det som har hänt, säger en kvinna som bor i närheten av olycksplatsen. Vi brukade gå där med hundarna. Men nu går man nog inte däruppe i första taget.
I en annan bostad nära olycksplatsen säger en man:
- Det är ledsamt att personer i grannskapet har avlidit på grund av åskan. Jag har varit där mycket med grannens pojke. Vi har suttit vid vindskyddet och grillat massor med gånger.
ANNA ENBOM

Mer läsning

Annons