Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre marknadsföring ska utveckla småföretag l Dalarna blir pilotlän för nytt projekt

Annons

Dalarna blir pilotlän för ett nytt projekt, som har syftet att effektivisera småföretag inom turism och livsmedel.
- Det handlar om att effektivisera verksamheten, säger Petra Lindberg, projektledare på KURBITS, en av organisationerna bakom projektet.

Kan matturism vara ett sätt att utveckla småföretag i Dalarna? Det tror i alla fall KK-stiftelsens expertkompetenssatsning meNY som tillsammans med Region Dalarna, Region Siljan och KURBITS ska anordna kurser för mindre livsmedelsföretag, och turistföretag. Syftet är att turister som kommer till Dalarna lättare ska få veta var de kan köpa lokalproducerad mat och få flera ”matupplevelser”.

Pilotlän

- MeNY tycker att vi här i Dalarna är så duktiga på turism och besöksnäring. Därför valdes Dalarna som pilotlän för projektet, som riktar sig åt till exempel kaféer, mindre restauranger och renodlade turistföretag. Matturism är en växande trend, säger Petra Lindberg.
Med start i september kommer kurser att hållas för småföretagare i Dalarna. Kursdeltagarna kommer framför allt att få lära sig att marknadsföra sig bättre.
- Många tror att man måste bygga ut och nyanställa när man expanderar. Det här handlar snarare om att effektivisera verksamheten och att tjäna mer pengar på det jobb man redan gör, berättar Petra Lindberg.

Sex månader

Kursen pågår under sex månader, med regelbundna träffar på alla deltagande företag. Coachning ingår under hela kursperioden, som även innehåller föreläsningar. Två företag har redan anmält sig till kursen.
- Det brukar vara populärt att kurserna hålls på företagen så att företagarna kan få konkreta tips på saker de kan förbättra. Det här är en enorm möjlighet för företagarna att kunna öka sin omsättning. Sloganen för projektet lyder: ”Vi är bra, men vi kan bli bättre”, säger Petra Lindberg.

PÄR SÖNNERT
023-475 61
par.sonnert@daladem.seFotnot: KK-stiftelsen står för Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling.

Mer läsning

Annons