Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröder från Bollnäs åtalas för dödsmisshandeln

Annons

Det var ett knivstick i lungan som dödade den 25-årige borlängebon på Ängsplan på annandag jul.
Det konstaterar åklagaren Fredrik Skoglund med hjälp av rättsmedicinsk undersökning.
En 23-årig man från Bollnäs åtalas vid Falu tingsrätt misstänkt för mord. Hans 18-årige bror åtalas misstänkt för grov misshandel.

Ett vittnesmål från en nära släkting ledde till att männen kunde gripas bara någon dag efter dödsmisshandeln. Båda erkände delaktighet i våldet.
Enligt åklagarens gärningsbeskrivning har borlängebon misshandlats med en rörtång och en skiftnyckel. Slagen har varit kraftiga mot huvud, revben och armar. Misshandeln har avslutats med att 23-åringen dragit kniv och stuckit den tre gånger i borlängebons kropp. Ett stick i ryggen trängde in i ena lungan och orsakade döden.

Missbrukarproblem

Det våldsamma och snabba förloppet framstod inledningsvis som en uppgörelse mellan kriminella. Såväl gärningsmän som offret är kriminellt belastade. Bröderna har missbrukarproblem och har dömts för flera egendomsbrott. Borlängebon är dömd för rån, misshandel och olaga hot. Han har vistas på behandlingshem för missbruk.

Resultat av slumpen

Nu framstår den tragiska händelsen mer vara ett resultat av slumpen. De tre råkade stöta samman på Ängsplan. 25-åringen var på väg till sin flickväns bostad i närheten. De två bröderna till en släkting. Av okänd anledningen började männen käfta med varandra.
En bekant till borlängebon var med när männen träffades men han avvek från platsen innan käftandet urartade till misshandel och död.
De tillhyggen som använts, kniven och verktygen, anträffades vid husrannsakan.

HANS DAHLQVIST

Mer läsning

Annons