Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Eklund har alltid haft ett abnormt sexintresse”

Annons

42-årige Anders Eklund har alltid haft ett sjukligt intresse för sex, berättar Janne, en före detta nära vän till Anders.
- Ja, och när jag sedan såg fantombilden i Aftonbladet ringde jag polisen i Falun i november/december 2006, men inget hände konstaterar Janne, som själv kör lastbil.

Anders Eklunds fantombild fick Janne att haja till.
- Fantombilden på Pernilla Hellgrens mördare var ju klockrent lik Anders Eklund, men efter att ha tipsat polisen anonymt och berättat min misstanke och också sagt att det bara finns en Anders Eklund i Torsåker, så hände inget, säger Janne.
- Så jag tänkte att nehej, det var väl inte han då.

Ringde från fängelset

Janne har känt Anders Eklund sedan tonåren.
- Vi var faktiskt bundisar då, men sedan han åkt dit och fått första sexdomen sade jag upp bekantskapen med honom, berättar Janne.
Anders Eklund försökte behålla vänskapen.
- Anders ringde från fängelset och berättade att de ville att han skulle få vård för sina sexuella böjelser, men han tackade nej för att vården skulle ske i Säter och han var rädd att mista körkortet och hans liv var ju lastbilar, berättar Janne.
Janne rådde ändå Anders att ta emot vården.
- Men han vägrade. I Anders ögon tror han säkert han är normal, säger Janne och suckar.

Flera incidenter

Under åren som gått har Janne ofta sett Anders Eklund i märkliga situationer.
- Som att han missbrukade möjligheten vi åkare hade att använda en dator i Valbo för ett företag vi kör jord åt, säger Janne.
- Anders blev påkommen med att sitta i flera timmar och ladda ner porrbilder på deras dator, fan det höll ju på att kosta oss andra åkare jobbet. Firman kunde sagt upp allas våra avtal, säger Janne.

Kunde terrängen

Janne har åkt moped med Anders i området som Engla försvann ifrån.
- Ja, Anders kan de här områdena och alla vägar hur bra som helst. Han hade också ett otroligt lokalsinne och har dessutom kört grus med lastbilen på i stort sett alla vägar här i området, säger Janne.

BENGT PETTERSSON
023-475 57
bengt.pettersson@daladem.se

Fotnot: Janne är ett fingerat namn, mannen DD talat med vill vara anonym.

Mer läsning

Annons