Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Går vidare till Maud Olofsson

Annons

Minerva som jobbar med jämställdhet och ledarskap får inga bidrag av Nutek i år. Nu går kvinnonätverket vidare till näringsminister Maud Olofsson.

Enligt Nutek, verket för näringslivsutveckling, finns det brister i insyn och tillgänglighet i stiftelsen Minerva. Därför säger Nutek nej till bidrag i år trots att Minerva fått bidrag sedan 2001. Marianne Lundberg, ordförande i stiftelsen, ifrågasätter Nuteks bedömning. Minerva kontrolleras som övriga stiftelser av länsstyrelsen och det finns inga hinder för full insyn, betonar hon och tillägger att vem som helst kan få se styrelseprotokoll och få veta allt om verksamheten.

Okonventionella

Minerva har drivit en rad EU-projekt med fokus på jämställdhet och ledarskap, bland annat ett mentorprogram för kvinnor i det forna Östeuropa, berättar hon. Det senaste stora projektet är Gender school som arbetar med genusfrågor och arbetsmarknaden. Genusfrågor utgår från att det som anses som manligt och kvinnligt är beroende av historiska och sociala omständigheter som kan förändras.
I ansökan till Maud Olofsson pekar Marianne Lundberg på att Minerva har ett okonventionellt arbetssätt som ligger helt i linje med regeringens mål om fler kvinnliga företagare.

KRISTINA VAHLBERG
023-475 61
kristina.vahlberg@daladem.se

Mer läsning

Annons