Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gärningsmannen hoppade från tredje våningen och försvann

/
  • När polisen kom till Skördegatan hoppade gärningsmannen ut genom fönstret från tredje våningen och fösvann sedan från platsen.FOTO: BONS NISSE ANDERSSON

Annons

En man blev knivskuren i ansiktet och på ryggen.
Gärningsmannen flydde sedan in i en lägenhet och hoppade från tredje våningen för att undkomma polisen.

Strax efter klockan åtta på lördagskvällen larmades polisen till en adress på Vallgatan där två män slogs med varandra.
Den ene mannen hade blivit knivskuren i huvudet, ansiktet och på ryggen och jagades sedan av gärningsmannen till Skördegatan. Här hittade polis-patrullen målsäganden.

Flydde in i lägenhet

Gärningsmannen flydde in i en olåst lägenhet på Skördegatan och bad om att få låna toaletten för att få tvätta av sig blodet han hade på händerna.
När mannen såg att polisen var utanför huset hoppade han från tredje våningen. Han landade på rygg på gräsmattan och kunde sedan springa från platsen.

Inget livshotande

Målsäganden, som var medvetslös, fördes med ambulans till Falu lasarett. Han kvicknade dock till på söndagen. De första rapporterna säger att han inte har några livshotande skador. Under gårdagen höll polisen förhör med mannen, samt flera vittnen till händelsen.
En teknisk undersökning gjordes på brottsplatsen, samt i lägenheten som gärningsmannen hoppade från.
Mannen är en borlängebo som är född 1967. Han är sedan tidigare känd av polisen. På söndagskvällen var gärningsmannen fortfarande på fri fot.

PÄR SÖNNERT

Mer läsning

Annons