Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I går genomsöktes flera vattendrag

/
  • Räddningstjänsten söker av olika vattendrag i Ludvika. Här söker räddningstjänsten i Väsman nära restaurang Piren.FOTO: BOO ERICSSON
  • Räddningstjänsten söker av olika vattendrag i Ludvika. Här söker räddningstjänsten vid Ludvikaforsens inlopp.FOTO: BOO ERICSSON
  • Affischer med bilden på den försvunne Jimmy Bäckman sitter på olika platser i Ludvika kommun. Här på ett café i centrala Ludvika.FOTO: ANDERS BJÖRKLUND
  • Vid kanotklubben.FOTO: BOO ERICSSON
  • Längst ut vid piren.FOTO: BOO ERICSSON

Annons

Jimmy Bäckman är fortfarande borta.
I går kom tips om att en person som liknar den unge mannen ska ha setts gående på riksväg 50 i riktning mot Borlänge. Därför koncentrerades sökandet på eftermiddagen till de norra delarna av Ludvika.

Jimmy Bäckman är försvunnen sedan besöket på utestället Solo på Storgatan i centrala Ludvika natten till lördag. I går deltog räddningstjänsten i sökandet när sjöar och vattendrag söktes igenom.
- Vi kammar av vattendragen tillsammans med räddningstjänsten, berättade polisens presstalesman Sven-Åke Petters.
Gårlången, Väsman och Övre Hillen uppgavs vara vattendrag som söktes igenom.
Iakttagelsen av en person som stämmer bra in på Jimmy Bäckmans signalement gjordes utmed riksväg 50, cirka 1,5-2 kilometer från centrum i riktning mot Landforsen. Tiden för iakttagelsen ska ha varit cirka klockan 01.20 natten till lördag.

Undersöker datorn

Bäckmans sista samtal från mobiltelefonen ringdes 01.32. Polisen har lyckats spåra positionen, men vill i nuläget inte avslöja denna. Polisen ska undersöka om 22-åringen haft några kontakter på nätet.
- Länskrim kommer att titta på datortrafiken, förklarar Petters.
Polisen fortsätter kartläggandet av mannens liv. Kamrater, personal på utestället Solo och andra personer i bekantskapskretsen har förhörts.
I går fanns förhoppningar om att en helikopter skulle kunna delta i sökandet, men så blev aldrig fallet.
- Det var tydligen problem med att få hit en helikopter. De är ju känsliga för väder och vind.
Möjligtvis blir det aktuellt med helikopter i dag.
- Men jag vågar inte svara på det, sade Petters som angav tillgänglighet på helikoptrar som ytterligare en faktor att räkna med förutom vädret.

Trappas upp?

Enligt Petters kan en upptrappning av sökandet mycket väl bli aktuellt. Han uppgav att de han talat med funderade på att söka mer efter land.
- Det är viktigt att vi söker av området med en styrka som letar i skogsområdena.
För övrigt tar polisen tacksamt emot uppgifter som kan sättas i samband med försvinnandet. Ludvikapolisen uppgav i går att det stadigt kommer tips kring 22-årige Jimmy Bäckmans försvinnande.
- Det är många som ringer in, sade stationsbefälet Anneli Gustafsson.

Mer läsning

Annons