Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen pristagare till Årets Mönsterarbetsplats • Korttidsboende belönades ändå

/
  • Undersköterskorna Ann-Sofie Dufåker och Lena Fogel med diplomet och blommorna som Tyllingstrand fick som hederspris i tävlingen
  • Ann-Ci Larsson, ordförande i Kommunal Hedemora, delade ut diplomet till Anki Källström, enhetschef på korttidsboendet Tyllingstrand.

Annons

Kommunal Dalarna kommer inte att utse Årets Mönsterarbetsplats i länet. Däremot har ett hederspris delats ut till korttidsboendet Tyllingstrand som var närmast att uppfylla kriterierna.
- Jättehedrande, tycker undersköterskan Lena Fogel.

Det var tänkt att Kommunal Dalarna skulle utse Årets Mönsterarbetsplats i länet för andra året i rad. Men ingen av kandidaterna uppfyllde alla krav, vilket innebär att priset fryses inne.
Kommunal valde då att dela ut ett hederspris till korttidsboendet Tyllingstrand i Långshyttan, som var kandidaten som kom närmast.

”Kommunens fel”

- Det är inte ert fel att ni inte vann. Kravet som ni inte uppfyllde var det om ökad sysselsättningsgrad, men det rår ju inte ni för. I stället är det Hedemora kommun fel, poängterade Ann-Ci Larsson, ordförande för Kommunal i Hedemora.
Hon delade ut diplom tårta och blommor till enhetschefen Anki Källström.
- Men jag hoppas att ni kämpar på och söker priset nästa år igen. Förhoppningsvis har kommunen vaknat då, så att ni kan vinna priset, fortsatte Ann-Ci Larsson.
- Men om prispengarna frös inne i år, får vi då det dubbla om vi vinner nästa år? frågade Anki Källström och lockade till skratt bland personalen.

”God stämning”

Tyllingstrand var tidigare ett särskilt boende, men gjordes för ett par år sedan om till ett korttidsboende.
- Här är det väldigt högt i tak och vi har en god stämning. Man ska ha roligt på jobbet, säger Anki Källström.

Öppet arbetsklimat

Det var skyddsombuden Ann-Sofie Dufåker och Lena Fogel som nominerade Tyllingstrand till priset.
- Man hör så mycket elände om vården, men så har vi det inte alls här. Vi har en chef som lyssnar på oss och arbetsklimatet är väldigt öppet, säger Lena Fogel.
- Dessutom jobbar vi mycket i team, så att alla får vara med och samarbeta, säger Ann-Sofie Dufåker.
PÄR SÖNNERT
023-476 91
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons