Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katrin Frick om inbrottet i travstallet

Annons

"Vi vet inte om märrarna blev tjuvbetäckta." Det säger Katrin Frick om inbrottet i familjen Witarp-Fricks stall i Rättvik på fredagsnatten.

I fredags var det marknadstrav med V 65 i Rättvik. Tidigt på lördagsmorgonen upptäckte Leif Witasps dotter Katrin Frick att allt inte stod rätt till i boxarna i en enhet av stallet som ligger intill marknadsplatsen. Två märrar och en hingst var omflyttade och stod i helt olika boxar.
-- Den sista som skötte hästarna lämnade inte stallet förrän klockan 23.00 på fredagskvällen och jag kom tillbaka hit redan vid 06.00-tiden på lördagsmorgonen. Någon eller några måste ha varit där under tiden, säger Katrin Frick.
Det måste var en eller flera personer som är hästkunniga och som vet att märrarna är brunstiga, menar hon.
-- Och vem som helst tar inte ut en hingst ur en box.
Hästarna var inte skadade bortsett från att någon fått ett skrubbsår, berättar hon.
-- Tack och lov att de inte skadats på annat sätt. Men det är allvarligt om märrarna blivit tjuvbetäckta. Det är väldigt fint avlade och dyrbara hästar som är mitt i tävlingssäsongen. Dessutom är det inte våra hästar.
Blodprov får visa om de blivit betäckta, berättar hon.
På grund av brandrisken är det inte tillåtet att låsa hästarnas boxar, förklarar hon.
-- Är boxen låst kan ingen utomstående släppa ut hästen om det skulle behövas. Vi får kanske sätta upp övervakningskameror vid stallet.
Familjen Witasp-Frick har en träningsanläggnig hemma i Nittsjö och även ett stall vid travbanan i Rättvik och totalt nära 40 hästar på travbanan.
Inget blev stulet vid inbrottet som är polisanmält.

KRISTINA VAHLBERG
023-47561
kristina.vahlberg@daladem.se


Mer läsning

Annons