Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

" Kurt Podgorski (s) kliver in som kommunalråd igen"

Annons

Den politiska samverkansalliansen i Malung-Sälen kommun spricker.
Sent på torsdagskvällen fattade centerpartiet beslutet att lämna alliansen och samregera med socialdemokraterna och vänsterpartiet.
Helt klart är att socialdemokraten Kurt Podgorski blir nytt kommunalråd efter Tom Martinsson (m).

– Det är vi som tagit initiativet och vi meddelade Tom Martinsson vårt beslut nu på morgonen, säger vice kommunalrådet Pär Kindlund (c).
Han framhåller att beslutet grundar sig på att man insett att det krävs en stark och stabil majoritet som kan arbeta långsiktigt. Det menar han varit svårt inom alliansen där lokala Malung-Sälen-partiet haft något av en vågmästarroll.
Vid senaste valet tog de fyra borgerliga partierna med stöd av Malung-Sälen-partiet över makten från vänsterblocket med ett mandats övervikt.
– Med den nya konstellationen kan vi styra kommunen med en mandatfördelning på 25-16 och det behövs i det tuffa läget som kommunen befinner sig i, säger Pär Kindlund.
Trots att de tre partierna som nu ska styra kommunen är överens om att det krävs en hel del tuffa beslut för att vända på skutan, ser man positivt på framtiden.
– I en verksamhetsplan för 2011 har vi enats om en politiskt plattform och även om det här gått väldigt fort är jag optimistiskt, tillägger Kurt Podgorski.
När själva maktövertagande kommer att ske vet man inte riktigt i dagsläget. Men så fort alla formaliteter är klara är maktskiftet i Malung-Sälen ett faktum.
– Troligen handlar det om några veckor, säger Ola Olin (v).

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se

Mer läsning

Annons