Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsstyrelsen har intervjuat drygt trehundra personal och anhöriga

Annons

Är han rockens nästa stora stjärna?
Jonas Eriksson från Rättviksgruppen Mercyprize kom till Ungdomens hus, Wasaborg i Rättvik för att lära.
Studieförbundet Bilda GävleDala hade aktivitetsevent i går för blivande dalamusiker.

För att gå vidare som musiker behövs kunskaper. Musikbranschen är en djungel som inte kanske går att lära sig på en dag. Men desto förberedd en musiker är desto lättare har han eller hon att navigera sig fram och förhoppningsvis ta sig ut hela och rena.

Sångtips

På lördagen var Bilda i Söderhamn och på söndagen i Wasaborg. Ett 60-tal ungdomar tog del av föreläsningar och workshops som exempel: ledarutveckling, rådgivning, avtal, artistmanagement.
Det gick också att lämna en demo för bedömning, även sångtips, trummor, bas och gitarr gick att studera. Föreläsarna och lärarna som gästade Wasaborg har lång erfarenhet av musikbranschen, Andy Cars, Marcus Losbjer, Hans B Andersson och gitarrbyggaren Robert Sahrling, som bland annat har byggt en bas åt Abraham Caboriel.

En gång i veckan

Jonas Eriksson från Rättvik lirar rock i det Rättviksbaserade Mercyprize. Han slank in genom dörren till Ungdomens hus, Wasaborg och DD hittade honom i Wasabion där Hans B Andersson föreläste om röstteknik.
Jonas och bandmedlemmarna i Mercyprize går i skolan och spelar på fritiden. De har gjort en demo med bland annat egna låtar och har spelat för publik i Rättvik och Leksand. Gruppen övar ungefär en gång i veckan och målet är att bli kända i Sverige.
- Jag kom hit för att lyssna på föreläsningarna och lära mig mer hur branschen funkar. Vi får väl se hur det går med vårt band. Man får lira på och se, säger Jonas.
MATS LINDSTRÖM

Mer läsning

Annons