Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många frivilliga deltar varje dag

/
  • Tony Olsson från Saxhyttan är med i bilklubben Classic Car Wheel.-- Vi är ungefär tio personer från klubben som deltar i sökandet.-- Jimmys föräldrar är med i klubben, berättar Tony.Han gick in för att söka av även i bökiga områden.FOTO: ANDERS BJ
  • Tony Olsson från Saxhyttan är med i bilklubben Classic Car Wheel.-- Vi är ungefär tio personer från klubben som deltar i sökandet.-- Jimmys föräldrar är med i klubben, berättar Tony.Här med Gårlången i bakgrunden.FOTO: ANDERS BJÖRKLUND
  • Dagbrottet i Håksberg har sökts av efter tips.FOTO: ANDERS BJÖRKLUND
  • Ulla Larsson tog med sig sin hund i sökandet.FOTO: ANDERS BJÖRKLUND
  • Polisens spaningsledare Jonas Häll informerar de församlade i polishusfoajén.FOTO BOO ERICSSON

Annons

- Det är en mardröm som pågått sedan i lördags, säger Jimmy Bäckmans pappa Göran Blix.
Han är nästan slutkörd.
Ytterligare en dag har nu gått utan att den 22-årige sonen kommit tillbaka.

På torsdagsmorgonen anslöt sig Göran Blix till frivilligsökarna, precis som han gjort alla tidigare dagar sedan försvinnandet. Ett 40-tal personer - anhöriga, Jimmys kompisar, samt frivilliga från Ludvika och andra orter, samlades vid niosnåret på polisstationen. Där registrerades sökarna, tilldelades sökområden och fick annan information de behövde.

På bred front

Polisens spaningsledning, med yttre befäl Jonas Häll, berättade för skaran frivilliga i polishusfoajén att det fortfarande inte finns något tips ”hetare” än något annat. Sökning på bred front fortsätter.
Spåret som en kvällstidning uppgav ledde rakt ut i ett av Ludvikaområdets många gruvhål har enligt Jonas Häll kontrollerats utan att det visat något. Han bekräftar att man haft ett kvällstidningsteam i hälarna kvällen innan det kontrollerades som ett av många tips.
- Nej, vi ska inte ut till något särskilt gruvhål i dag (Läs: i går), men vi följer givetvis upp alla tips så snart vi hinner, sade han på DD:s direkta fråga om något spaningsområde eller gruvhål var viktigare än något annat.
Om mannen skadat sig i naturen någonstans är dock hoppet om hans liv ute menar polisens presstalesman Sven-Åke Petters.
- Finns han i terrängen lever han inte, säger han

Inte misshandlad

Vid 13.30-tiden hittades en svart skinnjacka liggande i ett dike i en park i centrala Ludvika. Men efter att anhöriga kontaktats kunde jackan avfärdas från utredningen. Det var inte Jimmys jacka.
Även spåret som gick ut på att Jimmy skulle kunna ha blivit misshandlad i närheten av Solo är nu avfört från utredningen.
- Det är inte Jimmy Bäckman som misshandlats. En annan person har givit sig tillkänna och talat om att det var han, säger Petters.
Presstalesmannen berättar att en del föremål påträffats i naturen under sökandet.
Dessa ska undersökas för att klargöra om de kan kopplas till försvinnandet.
Men vad det är för föremål som ska undersökas vill inte Petters avslöja.

Helikopter i dag?

Inte heller under torsdagen blev någon helikopter disponibel i sökandet. Väder, vind och akuta ärenden har tidigare hindrat helikopterhjälp.
Till i dag finns dock goda förhoppningar om att en helikopter ska kunna sättas in i sökandet.


BOO ERICSSON
ANDERS BJÖRKLUND
LARS-INGVAR ERIKSSON

Mer läsning

Annons