Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men medarbetarna vid Falu tingsrätt verkar trivas bra

/

Annons

Personalen på Mora tingsrätt är inte nöjd med ledarskapet på arbetsplatsen.
Det visar en medarbetarenkät som gjorts vid samtliga domstolar i Sverige.
Mora tingsrätt hamnar i bottenskiktet i undersökningen. Medarbetarna vid Falu tingsrätt verkar där-emot trivas bra med det mesta på jobbet.

Medarbetarna har fått svar på frågor i 15 olika kategorier. Det handlar om trivsel, ledarskapet, påverkan, kompetensutveckling med mera.
I Mora tycks medarbetarna trivas bra med sin arbetskamrater, de känner sig inte speciellt stressade och inte heller är de oroliga för säkerheten på sitt jobb.
Även kategorin ”medarbetskap” får höga poäng, personalen anser att den gör ett viktigt jobb och att det finns engagemang i arbetet.
Däremot är missnöjet stort med ledarskapet. Personalen anser inte att chefen stimulerar till en öppen dialog och chefen tar heller inte initiativ till att lösa problem som uppstår på arbetsplatsen.
Likaså anser personalen att de inte kan påverka arbetssituationen speciellt mycket. Den fråga som har mest negativa svar i hela undersökningen är om ”arbetet med resultaten från tidigare medarbetarenkäter har lett till förändringar på min arbetsplats”. Personalen tycker uppenbarligen att ingenting händer trots att problemen påtalats tidigare.
Även vid Falu tingsrätt hamnar ledarskapet i botten av undersökningen. Men där har siffrorna förbättrats sedan senaste undersökningen och överlag lämnar Falupersonalen ett gott betyg åt sin arbetsplats.
Falun hamnar på 14 plats i undersökningen och Mora på plats 78.
Även Länsrätten i Dalarna ingår i undersökningen och personalen ger arbetsplatsen ett betyg som placerar den på den övre halvan av landets domstolar, nämligen på plats 25.
Totalt har personal vid 90 domstolar tillfrågats.
DD har förgäves sökt Lars-Erik Bergström, myndighetschef vid Mora tingsrätt.
LARS INGVAR ERIKSSON
023-475 10
larsingvar.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons