Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Nedläggning av framgångsrika utbildningar är mycket olyckligt”

Annons

Riksdagsledamoten Camilla Lindberg, fp, vill rädda dataspelsutbildningen Playground Squad i Falun.
Lindberg har skrivit ett brev till utbildningsministern med anledning av planerna på att koncentrera dataspelsutbildningar till storstäderna.

Playground Squads KY-utbildning inom dataspelsutveckling har funnits i Falun sedan 2001. Från och med nästa år ska systemet med KY-utbildningar göras om till yrkeshögskolor. Camilla Lindberg tycker att det är olyckligt att KY-myndigheten vill koncentrera dessa utbildningar till Stockholm, Göteborg och Malmö.

Höjer statusen

- Dagens system med KY-utbildningar kommer under nästa år att göras om till en Yrkeshögskola. Det höjer statusen och ger bättre kvalitet i utbildningen och är något som arrangörerna av dataspelsutbildningen Dalarna sett fram emot. Att KY-myndigheter i detta viktiga skede börjar fatta beslut om nedläggning av framgångsrika utbildningar är därför mycket olyckligt, säger Camilla Lindberg i ett pressmeddelande.

Fråga till ministern

Med anledning av detta har Lindberg ställt en fråga till utbildningsminister Jan Björklund, fp.
- Min fråga till statsrådet är i vad mån den nya Yrkeshögskolan på ett bättre sätt kommer att beakta sådant som branschers omdöme om utbildningar och den regionala arbetsmarknadens behov, skriver Lindberg, som även påpekar att en nedläggning av utbildningen skulle försämra arbetsmarknaden samt möjligheterna till eftergymnasial yrkesutbildning i Dalarna.

PÄR SÖNNERT

Mer läsning

Annons