Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya arbetstidsavtalet upprör medlemmarna

Annons

Med det nya arbetstidsavtalet som träder i kraft den första oktober riskerar polisen få sämre arbetsförhållanden.
- Men det finns fortfarande förhandlings- och tolkningsutrymme för oss i Dalarna, menar polisens fackordförande i Dalarna, Sara Halvarsson.

Stockholmspolisens och delar av Skåne kräver förbundsordföranden Jan Karlséns avgång. Men Daladistriktet ställde sig, tillsammans med resten av Sverige bakom, honom.

Vila

Detta trots stora protester mot nya avtalet.
- Det är inte stadgeenligt att kräva ordförandens avgång. Han är ju inte ensam om avtalets utformning, i så fall ska man kräva hela styrelsens avgång och det var ju inte aktuellt, säger Sara Halvarsson.
Det som främst upprört är två saker. Det ena är det så kallade EG-direktivet där man ska ha 11 timmars vila på en 24-timmarsperiod.
- Det man opponerar sig emot är att man inte vill ha en sammanhängande vila på 11 timmar eftersom man då inte kan komprimera ledigheten. Men det finns en AD-dom på att man inte behöver ha 11 timmars sammanhängande vila och vi i Dalarna ska nu komma överens om det här lokalt, säger Sara Halvarsson.

Kortare ledigt

Det andra som upprört är att arbetspassens längd rekommenderas ligga på 7-9 timmar. Det här gör att man inte får längre sammanhängande ledigt.
- Men även här har vi utrymme för förhandling. Det står ingenstans att det måste vara så här, det är bara en rekommendationen. Verksamheten måste ju fungera också och vi har tillsatt en grupp som tittar på de här frågorna för Dalarnas del, berättar Sara Halvarsson.
En annan sak som upprör är att tidigare hade man en arbetstidsvecka på 39,45 timmar, men efter kompensation för helgjobb (främst storhelger) var det 37 timmars arbetsvecka.
- Nu blir det 40 timmars arbetsvecka som för alla andra, men nu blir det individuell kompensation. Det kommer kompensation i efterhand, påpekar Sara Halvarsson.

Bråttom

Den första oktober träder avtalet i kraft. Så det brinner i knutarna.
Översynsgruppen har tittat på frågorna.
- Frustrationen finns förstås eftersom vi inte fått ett klart besked. Vad det beror på kan jag inte svara på, de diskuterar fortfarande antar jag.
- Vi jobbar i ett schema som heter Timecare och det sträcker sig till den 19 oktober eftersom vi jobbar i sexveckorsperioder, berättar Sara.
Avtalet gäller från den första oktober.
- Men man jobbar fortfarande med det här, jag tippar på att klart besked kommer i slutet av den här månaden, säger Sara Halvarsson.

Mer läsning

Annons