Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På fri fot men ännu misstänkt

Annons

Polisen misstänker en man i 45-årsåldern för den vapenstöld som ägde rum natten mellan söndag och måndag förra veckan då vapen för cirka en halv miljon kronor stals ur en lastbil i Borlänge.

17 jaktvapen och delar till vapnen försvann från lastbilen som var parkerad på hemlig plats över natten i Borlänge. Efter bearbetning av tips och inre spaning hämtades under fredagen en man i 45-årsåldern till förhör, skäligen misstänkt för stölden. Polisen genomförde under fredagen också en husrannsakan hos mannen, som enligt folkbokföringen inte är bosatt i Dalarna. Mannen, som förnekar inblandning, släpptes efter förhöret men betraktas som fortsatt misstänkt tills åklagaren tagit slutlig ställning i ärendet. Polisen är i övrigt ytterst förtegen i ärendet.
Sven-Åke Petters, presstalesman för polisen Dalarna, har tidigare uttalat misstanke om att det rör sig om ett så kallat insiderjobb. Vapnen var avsedda att levereras till en vapenhandlare i Dalarna. I lasten fanns vapen av typen kula och hagel, slutstycken, remmar och kikarsikten. Dock ingen ammunition.
Vapnen har inte kommit till rätta. Polisen har stort intresse i att folk med information att lämna hör av sig till polisen i Borlänge på telefon 114 14.

KENNETH ISELI
0243-920 25
kenneth.iseli@daladem.se

Mer läsning

Annons