Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Surfing inomhus blir möjligt i äventyrsbadet

Annons

Upplevelsehallen Experium, som DD berättat om tidigare i veckan, kommer inte bara att erbjuda äventyr, aktiviteter och nöjen.
- Experium kommer att generera ett stort antal arbetstillfällen i regionen, konstaterar Urban Jansson, vd för Experium AB.

I december 2009 väntas upplevelsecentrat Experium stå klart.
- Vi är övertygade om att Sälen är en utmärkt plats för den här typen av anläggning och har stora förväntningar på Experium.
Bakgrunden till initiativet är dels besöksunderlaget i Sälen, dels SkiStars vilja att erbjuda något alldeles extra för besökarna. Vi kan nu ge barnfamiljer ett totalerbjudande när gäller upplevelser och semesterbehov, säger Urban Jansson.

Surfing inomhus

Sälen är redan idag Skandinaviens i särklass största turistdestination.
- Tanken med Experium är att erbjuda ett upplevelsecentrum för besökare i alla åldrar, men barnfamiljer är den främsta målgruppen.
Experium utlovar ett äventyrsbad som saknar motstycke. Exempelvis byggs Sveriges enda så kallade Flowrider där besökare kan testa på surfing inomhus och en av Sveriges största bastuvärldar. Barnen erbjuds dessutom ett lekland i två våningar på 750 kvadratmeter.

Unika upplevelser

Huset bygger på en avancerad träbyggnads-teknik. Arkitektteamet har fått i uppdrag att skapa verkligt unika upplevelser.
Fjället har gett inspiration till byggnadens design som på ett naturligt sätt smälter in i den omgivande miljön.

Mer läsning

Annons