Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxichaufför tipsar om händelse utanför Solo

Annons

Ett tips av många som polisen fått in beträffande den i Ludvika försvunne 22-åringe Jimmy Bäckman är att han blev misshandlad av ett gäng utanför puben Solo.
- Det är en taxichaufför som sett ett gäng misshandla en person. Vi har dock inte lyckats få bekräftat att det var Jimmy som blev misshandlad, säger polisens presstalesman Sven-Åke Petters.

Sökandet efter Jimmy Bäckman, som sedan natten mot lördagen är spårlöst försvunnen, fortsatte under onsdagen. Polisen sökte med två hundpatruller bland annat i området kring Landforsen, norr om Ludvika, där en person vars signalement passar in på Jimmy Bäckman iakttogs under natten mot lördagen. Men man sökte även i de centrala delarna av Ludvika, vid Högberget och vid området kring Åkerkullen och Ludvikaforsen.
- Vi har även ett antal poliser med i sökandet, plus de som jobbar med fallet från polishuset. Dessutom deltar ett 30-tal frivilliga i sökandet, berättar Sven-Åke Petters.

Jobbar brett

En hel del tips har kommit in till polisen. Ett av tipsen kommer från en taxichaufför som väntade på kunder en bit bort från puben Solo. Någon gång efter klockan 01, natten mot lördagen, såg chauffören ett gäng nära puben som misshandlade en person som skulle kunna vara Jimmy Bäckman.
- Det är ett bland många tips och än så länge vagt. Men det kan bli intressant när vi ska skapa oss en bild av vad som har hänt. Just det tipset är dock inget som vi låser fast oss vid utan vi jobbar brett, säger Sven-Åke Petters.

Övervakningskamera

Under tisdagen uppgavs att polisen skulle undersöka Jimmy Bäckmans dator. Enligt Sven-Åke Petters har dock detta inte lett till några ledtrådar ännu.
Inte heller tycks polisen kunna ta hjälp av någon övervakningskamera som ”fångat” Jimmy Bäckman när han lämnade puben Solo och centrala Ludvika.
- Den eller de kameror som är aktuella var under översyn eller reparation och inte i bruk under natten mot lördagen, berättar Sven-Åke Petters.

Tips

Onsdagens sökande blev resultatlöst. Polisen jobbar förstås vidare med fallet och enligt Sven-Åke Petters kommer även sökandet att fortsätta idag, torsdag.
Polisen vill fortfarande ha tips från personer som kan ha gjort iakttagelser som kan sättas i samband med Jimmy Bäckmans försvinnande. Uppgifter kan lämnas till polisen i Ludvika på telefon nummer 0240-66 74 10, eller via polisens växel 114 14.
OVE ANDERSSON
023-476 36
ove.andersson@daladem.se

Mer läsning

Annons