Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre bränder i Morgårdshammar rubriceras som mordbrand

/
  • Kiosken i Morgårdshammar var en av byggnaderna som eldhärjades under natten mot lördagen.-- Branden började i en soptunna och spred sig sedan till kiosken, säger räddningsledaren Kent Jonasson.FOTO: PÄR SÖNNERT
  • Den tredje och sista branden gällde en däckverkstad, med en bostad på övervåningen. Där låg en kvinna och sov, men polisen väckte och fick ut henne.

Annons

Det brann på tre ställen i Morgårdshammar, utanför Smedjebacken, under natten mot lördagen.
I ett av husen låg en kvinna och sov. Polisen väckte och räddade henne.
- Ett bra ingripande. Det ska polisen ha en eloge för, säger räddningsledaren Kent Jonasson.

Den första branden rapporterades omkring klockan halv ett på natten. Det brann i kiosken i Morgårdshammar när räddningstjänsten kom till platsen. Mitt under släckningsarbetet kom ett annat larm, den här gången brann det i en container på Malmvägen, inte långt ifrån kiosken. Vid halv tretiden på natten kom sedan ett tredje larm. Det brann i en däckverkstad i närheten av kiosken. Ovanpå verkstaden finns en lägenhet och där låg en kvinna och sov. Polisen väckte henne och förde henne i säkerhet.
- Det var ett bra ingripande. Det ska polisen verkligen ha en eloge för, säger räddningsledaren Kent Jonasson.
På lördagen var brottsplatserna avspärrade. De vaktades av inhyrd personal från polisen. Flera nyfikna bybor stannade till för att fråga vad som hade hänt.
- Tur att det var en tegelkåk. Om huset hade varit av trä så hade det nog blivit en ännu värre brasa, säger en representant från polisen, om branden i däckverkstaden.

Mordbrand

Det är ännu inte klart hur pass stora skadorna på byggnaderna är.
- Branden i kiosken började i en soptunna. Kiosken är rökskadad inuti. De invändiga skadorna är ännu värre i däckverkstaden, säger Kent Jonasson.
Tror ni att bränderna var anlagda?
- Ja, det kan man nog säga att de var. Det börjar ju inte brinna av sig självt. Det här är det någon som har tuttat eld på. Vi har även haft en del bilbränder här i Morgårdshammar tidigare i år, säger Kent Jonasson.
Polisen har rubricerat händelserna som mordbrand. Härnäst ska teknisk undersökningar göras på brottsplatserna.
PÄR SÖNNERT
023-476 91
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons