Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Under påsken säljer de 100 ton ägg på en vecka

Annons

Idag äter vi 12 miljoner ägg här i Dalarna.Just nu är det bråda dagar för alla äggproducenter.
- Påsken är hektisk, vi dubblerar försäljningen, konstaterar Sören och Britt-Marie Rabb.

Sören och Britt-Mari Rabb äger familjeföretaget Alsbo Ägg, som ligger strax utanför Krylbo i södra Dalarna.
De har hållit på med äggproduktion sedan 1982.
Sedan Sören tog över sitt föräldrahem för 26 år sedan har det hänt en del.
- Från början fanns det inte så många höns här. Men nu har det blivit stort, vi paketerar ju ägg från närmare 200.000 höns, säger Sören.
På Alsbo gård finnsplats för 17.000 höns.
Gårdens höns är frigående men har även tillgång till takade rastgårdar där de kan vistas utomhus.
- Just nu har vi 12.000 höns, men vi paketerar från höns i en radie på 10-15 mil härifrån, berättar Sören.
I fjol firade de 25 årsjubileum på Alsbo hönseri.
- Äggen har ökat i konsumtion, ägg har alla vitaminer utom C, och det är ju smalmat också, säger Sören.
Sedan hastar han och Britt-Marie vidare.
Det är påsk.
Då är det högtryck på ett hönseri.

BENGT PETTERSSON
023-47557
bengt.pettersson@daladem.se


Mer läsning

Annons