Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underåriga flickor utsatta under lång tid

Annons

En man i femtioårsåldern misstänks ha grovt förgripit sig sexuellt på en underårig flicka och utnyttjat en annan mycket ung flicka. Övergreppen har enligt åklagarens stämningsansökan pågått under mycket lång tid under flickornas uppväxt.
Mannen som numer är bosatt på annan ort i Sverige sitter häktad sedan en månad tillbaka.

Enligt den stämningsansökan som åklagare Christel Anderberg lämnat in till Falu tingsrätt började övergreppen redan under första hälften av 90-talet.
Mannen misstänks ha haft sexuellt umgänge med de båda flickorna i olika bostäder som han haft i södra Dalarna. Enligt stämningsansökan har det inte varit frågan om regelrätta samlag. Åklagaren betecknar övergreppet som grovt mot den äldre av flickorna på grund av hennes låga ålder när övergreppen gjordes och att de sexuella övergreppen ofta varit förknippade med misshandel som strypgrep.
En annan omständighet som gör brottet grovt är att övergreppen varit satta i system och att de pågått under så lång tid. Enligt vad som framkommit i förhör har de skett under en tioårs period.
Efter övergreppen med den äldre flickan påbörjat blev också en yngre flicka utsatt för liknande övergrepp. De övergreppen rubricerar dock åklagare Christel Anderberg som sexuellt utnyttjande av underårig.
Som bevis mot mannen finns förutom förhören dagboksanteckningar och journalanteckningar från psykiatrisk klinik och förhör med närstående.
Enligt åtalet ska mannen också på badplatser ha misshandlat en av flickorna genom att ta stryptag på flickan och pressa ner henne under vattenytan. Detta har också enligt åklagaren ha skett med särskild råhet och försatt flickan i livsfara.

CHRISTER NYMAN
0240-712 22
christer.nyman@daladem.se

Mer läsning

Annons