Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi vill lyfta den mest lokala debatten"

Annons

Gågata eller körgata i Rättviks centrum är en het fråga där - men mindre viktig i Hedemora.
Därför satsar Dala-Demokraten nu på lokala insändarsidor i var och en av de sex editionerna.
--Varje torsdag, från i dag. Men det kan bli oftare framöver, säger DD:s redaktionschef Arne Höök

Trycket på Dala-Demokratens insändarsida har länge varit hårt. Varje dag tvingas de ansvariga redaktörerna sålla stenhårt bland åsikter och ämnen - allt får helt enkelt inte plats på sidan.
--Från och med i dag blir det betydligt lättare att ge utrymme för läsarnas åsikter och den mest lokala debatten, säger DD:s redaktionschef Arne Höök.
--Vi har utnyttjat våra sex editioner och fördubblar insändarmaterialet. Varje torsdag får länets olika delar en extra sida, Just oss emellan, där röster och åsikter från de egna närområdena lyfts fram.
Just oss emellan görs i sex varianter: En för Ludvika - Smedjebacken, en för Avesta-Hedemora-Säter, en för Falun respektive Borlänge, en för Leksand-Gagnef-Vansbro och en för Mora-Orsa-Rättvik.
--Med den här satsningen kan vi också ge utrymme i papperstidningen för en del av alla de lokala åsikter som förs fram via DD-Webb.
Särskilt äldre läser inte alltid Dala-Demokraten på nätet, och missar därmed många viktiga diskussioner om den egna kommunen.Nu kan vi delge de läsarna åtminstone delar av det materialet i tidningen, säger Arne Höök.

Vanliga Dalfolk emellan då - försvinner den?
--Inte alls. Den sidan finns med i Dala-Demokraten varje dag i veckan även i framtiden. Just oss emellan ger bara fler insändare plats.

Blir det några förändringar i hur man skickar insändare?
--Nej, det gör man precis som förut. Mejla till ossemellan@daladem.se, faxa på 023-291 15, eller skriv till Oss dalfolk emellan, box 825, 791 29 Falun.

Vad händer om det blir trångt på insändarsidorna även med den här satsningen?
--Då kör vi Just oss emellan fler dagar i veckan! Lokala åsikter hör till det absolut viktigaste materialet i Dala-Demokraten säger Arne Höök. Vi vill lyfta den mest lokala debatten i Dalarna.

PETER CARLSSON

Mer läsning

Annons