Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framgångsrika företagare och idrottare prisades i samband med kommunfullmäktige

I samband med måndagens kommunfullmäktige i Vansbro passade kommunen på att uppvakta de idrottsmän och idrottskvinnor som haft fina framgångar under 2016. Företagarna uppvaktade även de, bland annat årets företag.

Annons

Stefan Olsson, Ann Eriksson, mamma till Alfred Eriksson, Märta Andersson, Emil Danielsson, Moa Olsson, MichelleCranning Hillgren och Markus Pollack.  Melvin Morén, Sebastian Jansson, Alfred Eriksson  och  Ferry Svan närvarade inte.

Under året har det blivit många olika mästerskapstitlar som har hamant i Vansbro kommun. Framgångarna har bland idrottsutövarna blivit både många och uppmärksammade.

Det handlar om en rad sporter som ungdomarna har haft framgång i. Det handlar om allt från skidåkning till skidskytte och ibland i kombination med varandra. Men även ridsport har det varit framgångar i.

Lite annat som ungdomarna från Vansbro är duktiga i är motorcross och segelflygning. Ferry Svan landade en NM guld i timbersport och Emil Danielsson fixade ett guld i friidrott på löpning 1500 meter.

Melvin Morén tog hem tre SM-guld i freskiing. Michelle Cranning Hillgren har under förra året radat upp medaljer från maästerskap, både i Sverige, Norden och Europa. Sammantaget har sex medaljer gått till Ilbäcken.

Alfred Eriksson har plockat hem en rad medaljer under året i allt från skidskytte, längdskidor och rullskidskytte. Den sistnämnda gren tävlar också Märta Andersson i och hon har fixat ett par medaljer i den grenen, i stora mästerskap.

Även Moa Olsson är skidåkare och har vunnit flera medaljer under året. Sebastian Jansson tog sitt VM-guld i luften när han vann segelflyg-VM i avancerad flygning. Ett guld blev det även för Markus Pollack i skytte, grenen jaktkombination.

Samtliga uppvaktades av kommunen med blommor och ett diplom i samband med kommunfullmäktige.

Anders Elofsson och Lars Olsson, Företagarna,  med Janne och Ann Eriksson, som blev årets företagare i Vansbro

Vid samma tillfälle passade Företagarna på att uppvakta framgångsrika företagare i kommunen och Årets företagare blev, Ann och Janne Eriksson, på Snöborg gård. De utsågs med följande motivering:

"ÅretsFöretagare i Vansbro kommun år 2017 har genom entreprenörstänk, nyfikenhet ochmod utvecklat sitt företag i Vansbro kommun och på den nationella marknaden.

De skapar utveckling i en av de äldsta branscherna genom att vårda det historiska arvet men även med det som bas, blicka mot framtiden. "

Även årets Bubblare fick pris av Företagarna och det är Linn Danielsson, som nu driver Ryggåsstugan i Snöån. Hon fick utmärkelsen med följande motivering:

"Årets Bubblare i Vansbro kommun år 2017 har genom hårt arbeteoch en känsla för kvalitet snabbt etablerat sig som en välkänd och omtyckt företagare och sin verksamhet till ett besöksmål av rang.

Årets Bubblare tar inga genvägar utan arbetar med kvalité ochett gediget hantverkskunnande. Årets Bubblare visar också på en stark viljatill ständiga förbättringar och utveckling som bådar gott inför framtiden."

Linn Danielsson utsåg av Företagarna till årets bubblare, här omgiven av Anders Elofsson och Lars Olsson.

Mer läsning

Annons