Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många förvecklingar i årets revy i Grycksbo

"Får jag låna din fru" årets revy av PRO Grycksbo bjuder på många förvecklingar. Och sång och musik som piggar upp.

Annons

Grycksbo PRO kallar sig sceniorteatern, seniorer på scen. Årets revy är den fjärde i ordningen.

Det började med att Bo Antonsson som skrivit alla Grycksborevyer kom till PRO. Och nu är det PRO som bjuder på revyer. Han har levt med revyer och att han har en stark utstrålning på scen är givet. Han spelar Janne, tjänsteman från tingsrätten som kommer med ett speciellt besked.

LÄS MER: 60-årskalas med PRO Grycksbo

Signe, Anna-Lisa Johansson, och hennes man Sune, Reinhold Widell.

"Får jag år jag låna din fru?" anspelar lite på att söka sina rötter som i TV-programmet "Vem tror du att du är?" berättar Bo Antonsson.

– Det var tydligen en film från 40-talet som hette så också, säger han.

Sune, Reinhold Widell och det han tror är hans dotter Frida.  Berit Bengtsson.

Att det är en del sång och musik piggar förstås upp. Det brukar finnas någon som spelar dragspel eller gitarr.

Årets musiker Kurt Moszny på keyboard är ett fynd. En proffsmusiker som har varit - och fortfarande rycker in som - kyrkomusiker- och även spelat kabarémusik innan han kom till Sverige från Polen.

LÄS MER: Skrattfest åt PRO-fars

Slutnumret där alla sjunger på den kända Lily Marleen blir en stark avslutning.

Grycksbo PRO. revy ges för fjärde året. I år

Revyn bjuder på riktigt många förvecklingar. En dotter som inte funits med i bilden på många år ska helt plötslig dyka upp. Och det försöker Sune - Reinhold Widell - lösa på i sitt tyckte finurliga sätt. Och dottern dyker upp men inte riktigt på det sätt som pappan och hans grannar och vänner förväntar sig.

Svea, Eva Ryen i vit blus som är gift med Bemgt-Erik, Christer Åberg, till vänster. Gun och Axel, Ulla Ollson och Kenneth Busk är arbetskamrater till  Svea och uppvaktar med ett paket.

Anna-Lisa Johansson som spelar Signe hör till "revyrävarna" och har en stark och tydlig karaktär som hörs väl liksom Frida, Berit Bengtsson, som blir tagen för dottern.

Och det blir än mer viktigt när revyn spelas för PRO-medlemmar under onsdagen 19/10 då det blir fullt hur. Och torsdagen en 27/10 är det dags för allmänheten att kolla i Bystugan i Grycksbo.

Mer läsning

Annons