Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Retro och vintage lyfte Ekobazaaren på museet

Lördagens ekobazaar på Dalarnas museum i Falun innehöll ett par nyheter förutom marknad med återbrukade och ekologiska produkter - nämligen spelfigursloppis med Svensk GävleDala och en pockemon go-runda med avspark vid loppisen.
Godbitar för en ungdomlig publik kan tyckas.

Annons

Men det handlade också om vintage och retro med både begagnade och nyproducerade kreationer från Tant Sofia från Spjutbo och Vintagebutiken i Svärdsjö (som öppnar inom kort).

Per Anders Björkman - skomakarmästare i 3:e generationen.

Skomakarmästaren Per Anders Björkman, Falun, fanns på plats och har blivit sin läst trogen i tre generationer. Förutom gesäll och mästarbrev kan han även tituleras Beställningsmakare från den 2 november. Då mottar han beviset vid en ceremoni i Blå Hallen i Stockholm.

Moises Eli Ramos Morocco har inspirerats av både sydamerikanska och svenska influenser i sina smycken.

Med utvecklade tekniker och influenser från både Sydamerika och Sverige lanserade hantverkaren Moises Eli Ramos Morocco från Avesta och Uppsala arbeten i skinn, smycken i silver, brons och makramé.

Erica Dicander med favoriten - spelfiguren skiitari.

Lotta Johansson, Studiefrämjandet, arbetar med Omställning Sverige - för ett annat konsumtionstänkande.

Men det handlade även om vintage och retro med både nytillverkade och begagnade kreationer från främst Tant Sofia (Olsson-Hjort) i Spjutbo och Vintagebutiken i Svärdsjö (so9m öppnar inom kort).

Vintage och retro, från vänster på bilden Johanna Aspfors, Lotta Sandberg, Johan Andersson och Salah Martini.

Modellerna Johanna Aspfors, Lotta Sandberg, Johan Andersson och Salah Martini minglade runt i gladsnygga och nyproducerade retroplagg från Sverige, Danmark och Holland från en mix epoker.

Utbudet var brett och varierat. Ekobazaaren hölls för åttonde gången och arrangerades av både Dalarnas museum och Studiefrämjandet.

Mer läsning