Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalkurd värvar ny målvakt – från turkiska högstaligan: "Brukade alltid berätta om Dalkurd"

Annons

Allsvenskan och Dalkurd blir ett meriterat nyförvärv rikare.

Målvakten Abdülaziz Demircan från turkiska Konyaspor har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

– Dalkurd må vara ett ungt lag, men man har utfört en otrolig bedrift och man har gjort det med sina supportrars hjälp, säger Demircan.

Sportchefen Adil Kizil ligger bakom värvningen av Dalkurds senaste nyförvärv.

Givne Frank Petersson försvann till degraderade Jönköpings Södra efter säsongen. 

Tills i dag har han enbart ersatts av talangen Sixten Mohlin som lånats in från Malmö FF. Nu har Dalkurd gjort klart med ännu en målvakt inför den allsvenska debutsäsongen.

Och det är ett mer välmeriterat sådant.

Från Süper Lig-klubben Konyaspor har Abdülaziz Demircan, 26, hämtats in på ett treårskontrakt. Samma klubb som Falusonen Patrik Carlgren i dag spelar för.

– Jag känner Adil sedan sex år tillbaka. Han brukade alltid berätta om Dalkurd för mig så jag kände till klubben. Jag var även här för tre år sedan och såg Dalkurd möta Västerås, så jag känner väl till klubben, säger Demircan i ett pressmeddelande.

Målvakten är född i den sydöstra staden Diyarbakir och har ett förflutet i Amedspor, Kardemir Karabükspor samt Kayserispor.

Totalt har det blivit 22 matcher i den turkiska högstaligan för Demircan som ser fram emot att komma till Sverige och representera Dalkurd.

– Jag vill hälsa fansen att de alltid ska stötta oss. Dalkurd må vara ett ungt lag, men man har utfört en otrolig bedrift och man har gjort det med sina supportrars hjälp. Supportrarna ska fortsätta ge oss sitt stöd, säger han.

LÄS OCKSÅ

Dalkurd förstärker med ytterligare ett nyförvärv – från Bosnien

Dalkurd lånar målvaktstalang från svenska mästarna: "Det blir en bra möjlighet för mig"

Anfallaren förlänger med Dalkurd – nya kontraktet sträcker sig till 2020

► (+) Uppgifter: Dalkurd och Brännström riskerar hamna i rättstvist – klubben vill inte betala: "I en drömvärld skulle allt vara löst nu"

Mer läsning

Annons