Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allvarlig olycka under STCC-helgen och krasch i Silverstone

Det har varit en tuff helg för motorsporten, med en avåkning i Rally Edane utanför Arvika där flera personer skadades, samt en krasch i Silverstone för svenske formel 1-föraren Marcus Ericsson.

Annons

STCC-helgen i Falkenberg skakades av en allvarlig olycka. Enligt STCC:s hemsida var det en förare i supportklassen Porsche Carrera Cup som "skadades svårt och åkte till sjukhus med ambulans".

Tävlingsledningen vill inte kommentera olyckan med mer detaljer än så, men Aftonbladet skriver att det är Johan Andersson, 49, från Kvicksund som fördes till sjukhus efter kraschen i kvalet.

Enligt uppgifter till SVT som har varit i kontakt med Varbergs sjukhus är Johan Andersson allvarligt skadad, men hans läge är stabilt.

Formel 1-föraren Marcus Ericsson, som kraschade under lördagens sista träning i Silverstone, men har fått klartecken att köra söndagens tävling efter en ny läkarundersökning. Den svenske formel 1-föraren åkte till sjukhus efter olyckan, men ådrog sig inte några allvarliga skador.

"Läkarna har gjort många kontroller och allt ser bra ut, jag känner mig bara lite öm. Jag kom lite för långt ut i kurva 15 och fick kontakt med gräset som var fuktigt. Jag tappade kontrollen över bilen och det blev en rejäl krasch", sade 25-årige Ericsson i ett pressmeddelande.

Tävlingen hålls på den brittiska SIlverstone-banan.

TT