Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alsenfelt räddade poäng igen


Alsenfelt sattes under hårt tryck direkt från start. Efter 15 sekunder hade Frölunda ett skott i ribban plus en rad andra, heta chanser.
- Jag kom in i det bra och fick göra några bra räddningar. Sedan har jag sex-sju backar framför mig som gör ett fantastiskt jobb. En stor eloge till backarna, jättebra, sade Alsenfelt men han var också nöjd med sin egen insats.
- En sådan här match när vi inte kommer upp hundra procent måste jag som målvakt göra någon bra räddning och i dag var det lite så det fick bli för att det skulle bli poäng. Sedan var det jättekul för Ryno att han fick avgöra på straffar.

Efter två perioder kändes det som att en Leksandspoäng hade varit ett rån?
- Vi har lärt oss att om vi är under tryck kan vi ändå luta oss tillbaka på ett bra försvarsspel och sedan vet vi att vi alltid har en polett kvar i slutet när vi är med. Vi pratar mycket om att skapa oss bra förutsättningar inför sista och i dag skapade vi en bra förutsättning med tanke på hur matchen såg ut och det tog vi vara på i tredje, sade han.

I förlängningens inledning spelade Leksand i numerärt underläge tre mot fyra. Då såg det jobbigt ut men utespelare som offrade sig och storspel av Alsenfelt gjorde att Leksand levde vidare i fjärde perioden. Bland andra gjorde Ryan Russel ett jättejobb i numerärt underläge och täckte skott efter skott.
- Russel är absolut ligans bästa spelare på att blocka skott. Jag har aldrig spelat med någon som är så bra på det. Sedan har vi "Della" (Jacob de la Rose), Gabbe (Gabriel Karlsson) och Jon (Knuts) som är i samma klass men jag tycker ändå "Rusty" har kommit hit och visat hur bra han är på det och han tillför mycket energi, sade Alsenfelt.

Hur rankar du ditt eget spel en sådan här match om vi säger att tio poäng är ditt absoluta max?
- Nära tio, men det är inte tio förrän via tar tre poäng och och jag håller nollan. En nia.

Lars Ingvar Eriksson