Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amningskurserna fortsätter

– Helt fantastiskt, säger Anouk Jolin, projektledare, om bidraget på ytterligare en miljon kronor från Allmänna arvsfonden.
Nu kan amningskurserna för blivande föräldrar fortsätta kostnadsfritt, säger hon.
LÄS OCKSÅ: Närheten och kärleken är det viktiga.

Annons

Allmänna arvsfonden har bidragit till kurserna under tre år. De går i hela landet där intresse finns. Tanken är att projekten sedan ska permanentas och få stöd från annat hål. Men kirurgenheten i Landstinget Dalarna kunde inte bidra när minuset i hälso- och sjukvården är så stort var motiveringen.

Nu bidrar Arvsfonden bidragit igen.

– Ett extraordinärt bidrag. Nu kan vi köra på, Det är jätteviktigt. Vi börjar i februari och sen fyller vi på och ska utbilda fler kursledare, säger Anouk Jolin som inte behöver tacka nej till föräldrar som anmält sig till vårens kurser. Och nu finns tid att vänta på beslut från Falu kommun och att söka från flera, säger hon.

Region Skåne har bidragit till amningskurserna i sin med 160000 och 200000 kronor 2013 och 2014.

Stefan Berg, Allmänna arvsfonden berättar om undantag från treårsregeln.

– Vi kan göra det när det kan vara ett glapp i finansieringen och nära en lösning som beslut från Falu kommun. Det vore tokigt att behöva avbryta när man kommit så långt i planerna.