Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Än finns chansen”

Nio raka förluster. Nu ­hoppas Brage på ett trendbrott i bortamötet mot Östersund.
– Det gäller att kombinera bra prestationer med bra resultat, säger lagets tränare Zvezdan Milosevic.

Östersund, som för närvarande ligger på kvalplats, är ett av de tre lag som Brage har tagit poäng mot under säsongen. När lagen möttes på Domnarvsvallen i våras slutade matchen 0–0. Efter det har man bara tagit en poäng och nu är man uppe i 16 segerlösa matcher.

– Klart att det sätter sina spår, det är påfrestande för killarna när inte poängen trillar in, säger Milosevic och utvecklar:
– Jag tycker att vi gjort matcher där den spelmässiga prestationen har varit bra, men ibland känns det som det inte spelar någon roll hur vi spelar, poängen uteblir ändå.

Ni har tolv poäng upp till en kvalplats. Känns det uppgivet?
– Läget är som det är, det är inget vi kan gå runt och fundera på. Det återstår 13 matchen av serien, så länge det finns matematisk chans att vi kan klara oss kvar så måste vi spela för att ta de poäng som behövs. Det är vår skyldighet, säger Bragetränaren och tillägger:
– Vi sysslar med en elitverksamhet och killarna är såpass professionella att de vet om att de måste kämpa ända in till slutet.

När laget förlorade matchen mot Ängeholm senast visade Brage, trots resultatet, upp positiva tendenser.
– Vi tar med oss den spelmässiga prestationen till dagens match. Men det räcker inte att vi spelar bra, det måste ge resultat också. Den kombinationen måste vi försöka hitta nu.

Hur bra koll har du på Östersund?
– I sina bästa stunder spelar de riktigt fin fotboll, men som alla lag har de även svagheter. Jag tycker jag har tillräckligt bra koll på dem.
I hemmalaget Östersund finns den 22-årige backen Rasmus Lindkvist, som ­värvades inför den här säsongen efter ha tillbringat tre säsonger i Dalkurd.

– Klart att det blir lite speciellt att möta Brage, men det är inget man kommer tänka på under matchen. Fokus ligger på att vinna matchen så vi kan ta oss över kvalsträcket.

Hur ska ni spela för att ta tre poäng?
– Som vi alltid gör, ett offensivt spel där vi utnyttjar kanterna och fyller på med mycket folk i anfallen.

Vad säger du om Brages ­säsong hittills?
– Jag ska inte säga att jag har jättebra koll på hur de spelar, men jag tycker det är konstigt att de ligger där ­nere med tanke på det ­spelarmaterialet.

Mikael Falk/DT